nieuws

AC-serie van Amman op de valreep bij TKD

bouwbreed

Op de valreep. Zo noemt importeur Wynmalen en Hausmann BV de introductie door fabrikant Ammann van zijn nieuwe AC serie grondverdichters in de klasse 6.8 tot 17.6 ton. Immers op de Technische Kontaktdagen zal dan niet de complete lijn verdichters, maar dan in elk geval wel een representant uit dit nieuwe programma, de AC 70, door W en H ke worden getoond.

Het nieuwe programma zelfrijdende combiwalsen bestaat uit zes verschillende basismachines waarvoor diverse typengladde walsrollen en banden alsmede nokkenbandages ter beschikking zijn.

Daardoor zijn de machines te gebruiken voor het verdichten van aarden banen, asfaltverhardingen en het verdichten en kneden van gemengde onderlagen.

Het model AC 120 wordt onder de type-aanduiding AC 120 HDin extra verzwaarde uitvoering gebracht en die ten opzichte van het 11,95 ton zware standaard model met extra waterballast komt tot een bedrijfsgewicht van 13 ton. Ook het motorvermogen ligt bij de HD uitvoering 22 kW ofwel 29 PK hoger. Als zodanig is de machine bij uitstek geschikt voor het verdichten van stortplaatsen.

Als krachtbron in alle machines dient een zuinige watergekoelde Perkins dieselmotor, in de AC 70 van 59 kW/80 pk oplopend tot 123 kW/171 pk in het zwaarste model de AC 170.

Overigens lanceerde Hamm op de Intermat ook nog een AV-serie gelede tandemtrilwalsen in de gewichtsklasse van 2,3 – 3,3 ton.

Dit programma telt de modellen AV23, AV26, AV32 en AV33 waarvan eerstgenoemde en de twee zwaarste modellen onder de ‘K’toevoeging aan de typeaanduiding worden gebracht als combiwals met aan de achterzijde rubberen banden. De AV verdichters zullen door W en H niet in Wezep worden gedemonstreerd. De importeur verzekerde ons evenwel dat ook deze machines reeds op de Nederlandse markt beschikbaar zijn.

Reageer op dit artikel