nieuws

Aannemers bedanken voor prijsvraag

bouwbreed

Zeven aannemersbedrijven die door de gemeente Nuth uitgenodigd waren om door middel van een prijsvraag het braakliggende Nuinhofschoolterrein, qua architectuur en ruimtelijke ordening gratis te ontwikkelen voor woningbouw, hebben bedankt voor de eer.

De bedrijven wensen elk f. 20000 in de bijdrage van de kosten en de garantie dat een van de zeven bedrijven het plan ook mag uitvoeren. Hieraan wil Nuth niet tegemoet komen.

De bedrijven hebben de gemeente schriftelijk laten weten dat zij afzien van ‘pro Deo-werk’. Nuth wil de opbrengst van de ruim twintig bouwkavels op het Nuinhofterrein gebruiken om gebouwen rond de Markt en het marktterrein op te waarderen.

De gemeenteraad staat hiervoor, los van de verkoopopbrengst, een krap krediet van f. 6miljoen toe. Het eerste herinrichtingsplan was begroot op f. 18 miljoen. Twee van de zeven bouwbedrijven, te weten Habets Bouw Nuth en Bobema Heerlen, hebben het gemeentebestuur laten weten dat zij bouwkundig wel willen meewerken aan het opknappen van de plannen rond de Markt.

Beide bedrijven hebben hier op strategische punten onroerend goed in eigendom dat, in de gemeentelijke plannen, een andere functie krijgt of f. een tankstation van Bobemaf. helemaal verdwijnen moet. De gemeente Nuth heeft op dit aanbod nog niet gereageerd.

Reageer op dit artikel