nieuws

Wallage jaagt ondernemers in de gordijnen

bouwbreed Premium

Het beleid van staatssecretaris Wallage is in de ogen van het Verbond van Nederlandse Ondernemingen “contraproduktief, weinig daadkrachtig en weinig indrukwekkend”. Het zit het VNO niet lekker dat de bewindsman de verscherpte toelatingseisen tot de ww niet voor de verkiezingen door de Tweede Kamer heeft gekregen.

Hij zou zelfs “alles in het werk hebben gesteld” om te voorkomen dat er een oplossing komt voor het door werkgevers verfoeide bonus-malussysteem in de wao. Verder is een adviesaanvraag aan de Sociaal-Economische Raad over de uitvoeringsorganisatie in de sociale zekerheid veel te laat gekomen, vindt het VNO. En de werkgeversorganisatie draagt Wallage ook na dat hij heeft gezwabberd op het gebied van afschaffing van de preventieve ontslagtoets.

“De enige systematiek die er in Wallages optreden valt te ontdekken, is het kiezen van een positie waarbij hij de werkgevers iedere keer in de gordijnen jaagt”, concludeert het VNO in zijn periodiek De Onderneming.

Reageer op dit artikel