nieuws

Verlies bij Wolff & Co loopt weer verder op

bouwbreed

Joh. Wolff & Co, producent van elektrotechnische apparatuur, heeft vorig jaar een verlies geleden dat anderhalf keer zo groot is als in 1992. Het negatieve resultaat bedroeg f. 9,9 miljoen, tegen f. 6,4 miljoen in het voorgaande jaar. Het Goudse bedrijf boekte f. 6 miljoen aan reorganisatiekosten. Voor 1994 verwacht Wolff een “sterk verbeterd resultaat”.

Een positief resultaat zit er echter nog niet in, aldus financieel directeur J. Baartmans. In 1992 werd ook al gereserveerd voor reorganisatie. Toen ging het om een bedrag van f. 2,7 miljoen. In dat jaar zou het verlies overigens op f. 9,8 miljoen netto zijn uitgekomen als niet was geprofiteerd van een belastingbate. In 1993 was er een belastingbate van f. 1,7 miljoen. Wolff verkocht vorig jaar voor f. 161,7 miljoen, 16,8 procent minder dan in 1992. Gecorrigeerd voor het niet meerekenen van de te verkopen dochteronderneming SIM Holland, zouden de activiteiten met 12 procent zijn teruggelopen. Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening was in 1993 f. 5,6 miljoen negatief, maar bijna f. 2 miljoen beter dan het verlies van f. 7,5 miljoen in het voorgaande jaar. Wolff heeft inmiddels al een aantal vestigingen gesloten, in Den Haag, Groningen, Amsterdam en Goes. Het bedrijf telde eind vorig jaar 299 werknemers tegen 341 een jaar eerder. In 1994 zal er nog meer personeel verdwijnen.

Reageer op dit artikel