nieuws

Van Neerbos heeft gekozen voor aanvallend beleid

bouwbreed Premium

Enkele jaren geleden kwam men bij Van Neerbos tot de conclusie dat het niet helemaal naar wens ging met zijn handel in bouwmaterialen. Weliswaar kwam de handel niet in de rode cijfers, maar, zoals het lid van de raad van bestuur J. Gouka nu constateert: “Het beleid was te verdedigend, terwijl het juist aanvallend had moeten zijn.”

Ruim een jaar geleden is met een omvangrijke reorganisatie begonnen en de leiding van het bedrijf zegt hard op weg te zijn het verloren terrein terug te winnen.

Aan het begin van een feestelijke bijeenkomst in de vestiging Gorinchem, waarop werd gevierd dat met een nieuwe huisstijl een mijlpaal in de weg omhoog was bereikt, vertelt algemeen directeur M.A.J. Braks dat Van Neerbos in bouwmaterialenland weer een leidende positie inneemt. “We willen graag nummer een worden; daar werken we hard voor.”

Op het ogenblik is het zo dat het inkoop- en distributiebedrijf Imbos (50% Van Neerbos en 50% Imabo) een inkooppotentieel heeft van ongeveer een miljard gulden en de lijn is stijgende. Onderdeel van de reorganisate was onder meer het afstemmen van het pakket van alle zeventien vestigingen van Van Neerbos op elkaar, het in voorraad houden van ongeveer 40000 artikelen en een uitbreiding van het assortiment met o.a. hout- en plaatmaterialen en gereedschappen. In het afgelopen jaar heeft volgens de directie de reorganisatie haar vruchten al afgeworpen: “Ook voor de bouwmnaterialenhandel was het een alleszins bevredigend jaar. Omzet en rendement voldeden volledig aan de verwachtingen”, deelt commercieel manager C. van Breda mee.

Resultaten

Winstcijfers worden niet gegeven maar wel kan worden gezegd dat dit jaar het resultaat geevenaard zo niet verbeterd, wordt. Dit geldt niet alleen de bouwmaterialenhandel maar ook de andere onderdelen van de Van Neerbos groep. Dat zijn onder meer de doe het zelf sector (Van Neerbos is franchise nemer van Gamma en Karwei), de technische groothandel (zeven vestigingen in Nederland), de drie vestigingen van Bouwmaat, de Aluminium divisie van Carfield, Sellink in Winterswijk, een fabriek van CFK vrije isolatieplaten en de fabriek van lichtkoepels enz Vaculux in Den Bosch.

In totaal realiseerde Van Neerbos in 1993 een omzet van f. 750 miljoen. De Van Neerbos groep maakt deel uit van de multinational CRH uit Dublin. Onder CRH Nederland BV resorteren behalve de Van Neerbos groep Heras Hekwerken, Struyk Beton en Verwo.

Vrijdag 15 april opent Kamphuis Bouwmaterialen, onderdeel van Van Neerbos, een nieuw pand aan de Schokkerweg in Zwolle. De tot commissaris van de koningin in Friesland benoemde Loek Hermans zal zijn laatste officiele handeling als burgemeester van Zwolle verrichten door dit gebouw te openen.

Reageer op dit artikel