nieuws

Tweede Kamer geeft nog geen oordeel over voorkeursrecht

bouwbreed

De Tweede Kamer zal niet apart komen te spreken over de uitbreiding van het voorkeursrecht voor gemeenten bij de aankoop van gronden. De Vaste Commissie VRO heeft gisteren in een procedurevergadering f. tot ongenoegen van het CDAf. besloten de notitie van de bewindslieden van VROM voor kennisgeving aan te nemen. Men wacht nu met het geven van een oordeel totdat het wetsontwerp bij de Kamer wordt ingediend.

De Neprom heeft in een brief aan de Kamer laten weten geen onoverkomelijke bezwaren te hebben tegen de uitbreiding van de Wet voorkeursrecht. Wel zeggen de poontwikkelaars verbaasd te zijn over deze maatregel, omdat de nadruk op samenwerking ligt en dwangmiddelen dus eigenlijk overbodig zijn. Tevens moet de werking van het uitgebreide instrumentarium niet worden overschat, zo meent de Neprom, die evenals de Vereniging Nederlandse Gemeenten de uitbreiding niet wil beperken tot de 26 Vinex-stadsgewesten maar van toepassing wil verklaren voor het hele land.

Reageer op dit artikel