nieuws

Twee Nederlandse constructie- bedrijven actief bij Hom-po

bouwbreed Premium

De staalconstructiebedrijven Oskomera en Rewa zijn betrokken bij de bouw van een groot kantorencomplex aan de Holzmarktstrasse, het zogenaamde Hom-po in Berlijn. De hoofdaannemer is Arbeitsgemeinschaft Berlin (Arge), een samenwerkingsverband van drie internationale Hollandsche Beton Groep-dochters.

De aanneemsom van het gehele po bedraagt f. 100 miljoen. Oskomera en Rewa hebben voor deze opdracht, die de levering behelst van 17.000 vierkante meter gevels met een waarde van ruim f. 12 miljoen, het bedrijf Oskorewa opgericht. Het probleem waar het constructiebedrijf mee kampt, is een tekort aan opslagruimte voor het materiaal. Het betekent dat in een strak schema vanuit Nederland de gevelpanelen moeten worden aangevoerd. De montage van de eerste vliesgevels zijn al in september en zeventien weken later dient het gebouw wind- en waterdicht te zijn. De oplevering van het complex is lente/zomer 1995.

Reageer op dit artikel