nieuws

Twaalfde FIP/PCI-congres over prefab en voorgespannen beton

bouwbreed

Van 29 mei tot en met 2 juni vindt te Washington in de Verenigde Staten het twaalfde internationale FIP-congres plaats, gehouden door de Federation Internationale de la Precontrainte (FIP). Het vierjaarlijkse congres wordt ditmaal georganiseerd door het Precast/Prestressed Concrete Institute (PCI) te Chicago, in combinatie met de 40e jaarlijkse bijeenkomst van het PCI. Het motto van het FIP/PCI-congres is ‘Planning for tomorrow – prestressed concrete in the next century’. De nadruk ligt op nieuwe ontwikkelingen in de betonwereld. In een ‘keynote’-voordracht door R. Walther uit Zwitserland wordt bijzondere aandacht besteed aan de ontwikkelingen in Europa. De hoofdthema’s van het congres zijn ‘prefabricage van beton’, ‘voorgespannen beton’ en ‘betonconstructies en het milieu’. Bovendien doen delegaties van over de hele wereld verslag van ontwikkelingen op het gebied van regelgeving, materiaaltechnologie en constructief ontwerpen.

Daarnaast is er aandacht voor management, logistiek en kwaliteitszorg. Uit Nederland komen bijdragen van prof. dipl.-ing. J.N. Vambersky (bij de introductie van het ‘FIP Planning and Design Handbook on Precast Building Structures’), van ir. D.W. Bilderbeek en ir. J. Visser van Ballast Nedam Engineering BV (over het ontwerp en de bouw van de Great Belt West Bridge in Denemarken) en van dr. ir. K. van Breugel van de TU Delft (over de rol van beton bij de bescherming van het milieu). Het FIP/PCI-congres wordt afgesloten met de uitreiking van de ‘FIP-Awards for outstanding structures’.

Verwacht wordt een eervolle vermelding voor het ministerie van Sociale Zaken te ‘s-Gravenhage, ontworpen door architect H. Hertzberger. Tijdens het FIP/PCI-congres wordt een expositie gehouden, waaraan ook een aantal Nederlandse bedrijven en organisaties deelnemen.

Informatie is verkrijgbaar bij de Betonvereniging te Gouda, tel. 01820-39233.

Reageer op dit artikel