nieuws

Stelcon plaat ook in vloeistofdichte variant

bouwbreed Premium

Betonfabriek De Meteoor BV te Rheden heeft een variant van de Stelcon-plaat ontwikkeld. Het is de Stelcon M-plaat, bestemd voor het maken van een vloeistofdichte betonvloer. De vierkante plaat van 2000 bij 2000mm heeft rondom een fixatievoeg en een thermisch verzinkte stalen hoeklijn van 45 bij 45mm. Na het leggen van de platen wordt tussen de hoeklijnen een rugvulling aangebracht, met daarop een kitvoeg. Het resultaat is een betonnen vloer, die voldoet aan de eisen voor een vloeistofdichte, bodembeschermende verharding.

De Stelcon M-plaat wordt standaard geleverd in de kleur grijs, maar andere kleuren zijn mogelijk. De wapening wordt per po aangepast aan de eisen. Bij de Stelcon M-platen horen passtukken, goten en zandvangputten. Daarmee is een vloer samen te stellen, die “een uitkomst is voor locaties waar geknoei met schadelijke stoffen niet te vermijden is”, aldus een toelichting. De vloer moet op een passende ondergrond gefundeerd worden. De Meteoor adviseert over de ondergrond en helpt een keus maken uit voegkitten en waterafvoersystemen.

Principedetail van een vloeistofdichte verharding van Stelcon M-platen.

Reageer op dit artikel