nieuws

Stabiele Rubi zaagmachine

bouwbreed Premium

Rodiam BV uit Rotterdam brengt de nieuwe steenzaagmachine van Rubi, de Diamant D-310, op de Nederlandse markt. De zaagmachine heeft een gediamanteerd zaagblad met een doorsnede van 350 mm, dat gemonteerd is op de as van de elektromotor.

Met behulp van een hefboom en een blokkeerinrichting kan de zaagdiepte worden ingesteld. Het verschuifbare zaagtafelblad loopt op kogellagers.

De zaagmachine wordt geleverd met een eenfase 220 V elektromotor van 3 pk of een driefasen 380 V elektromotor van 4 pk. De motor is beveiligd tegen oververhitting en overmatig stroomverbruik. De maximale zaaglengte bedraagt 60 cm., terwijl de maximale materiaaldikte tot 85 mm gaat. De zaagkop kan worden gekanteld om onder verstek te zagen. De machine is verder voorzien een verstelinrichting op het tafelblad, die kan worden ingesteld tussen 45p naar de linker- en rechterzijde.

De Diamant D-310 heeft een gewicht van 95 kg. De lengte van de machine is 140 cm, de hoogte 130 cm en de breedte 68 cm. Door de speciale constructie van de bak is de zaagmachine zeer stabiel.

De nieuwe zaagmachine van Rubi is geschikt voor het bewerken van steen, keramische materialen etc.

Reageer op dit artikel