nieuws

Sloperij mag milieu-voorzieningen uitstellen

bouwbreed

Scheepssloperij Stolk’s handelsonderneming BV uit Hendrik-Ido-Ambacht hoeft de eerst komende twee jaar een aantal door Verkeer en Waterstaat voorgeschreven milieubeschermende maatregelen niet te treffen.

Dat heeft rechter M. van Wolferen van de Raad van State in Den Haag bepaald. De maatregelen zouden het bedrijf rond de f. 3 miljoen gaan kosten. Het bedrijf had de zaak zelf bij de Raad aangekaart.

Woningbouwplannen van de gemeente maken de toekomst van het bedrijf op zijn huidige vestigingsplaats aan de Rietsbaan onzeker. De gemeente wil tegenover de sloperij een jachthaven aanleggen met daar omheen woningbouw. Stolk zou dan verplaatst moeten worden. Tot er meer duidelijkheid is over de bedrijfsverplaatsing, wil Stolk op de huidige vestigingsplaats geen milieu-investeringen doen. Rechter Van Wolferen acht dat niet onaanvaardbaar. Tegen de zin van Verkeer en Waterstaat heeft hij het bedrijf nu de kans geboden de situatie twee jaar lang uit te zingen. Verkeer en Waterstaat wilde de voorzieningen op korte termijn laten treffen door Stolk om verdere bodemvervuiling te voorkomen. Volgens Stolk zal de gemeente in oktober een definitief standpunt innemen over het al dan niet doorgaan van de woningbouwplannen.

Reageer op dit artikel