nieuws

Sliedrecht verstrikt in bouw van appartementen

bouwbreed Premium

Bouwbedrijf Van der Vorm BV uit Papendrecht mag nog steeds niet beginnen aan de omstreden bouw van 42 terrasappartementen aan de Rivierdijk in Sliedrecht. Het bouwplan werd vorig jaar door de Raad van State opgeschort als gevolg van protesten van de Bewonersgroep Rivierdijk.

De gemeente Sliedrecht vroeg rechter J. van der Does van de Raad van State alsnog toestemming om het bouwplan uit te voeren. Dit verzoek werd vrijdag afgewezen. Het bouwplan lijkt daarmee nog steeds niet te voldoen aan de eisen van de Wet Geluidhinder.Vorig jaar werd om die reden de aan Van der Vorm verleende bouwvergunning door de Raad van State geschorst. B en W van Sliedrecht en het provinciebestuur hebben er sindsdien alles aan gedaan om de zaak rond te krijgen. Om het verkeerslawaai van de rijksweg A15 te keren zou een geluidscherm worden neergezet met een lengte van ongeveer een kilometer. Woordvoerder W. Groenendijk van de Bewonersgroep van de Rivierdijk constateert echter dat ondanks het geluidscherm de toekomstige bewoners van het appartementencomplex toch nog meer dan 50 dB(A) op hun gevel te verduren krijgen.

Gemeentewoordvoerders wijzen er echter op dat de Wet Geluidhinder de mogelijkheid biedt ontheffing te verlenen van de 50 dB(A)-grens. Voor het appartementencomplex aan de Rivierdijk hebben we, met goedvinden van de provincie, de hoogst mogelijk overschrijding van het aantal decibellen toegelaten, aldus de gemeente.

Reageer op dit artikel