nieuws

Rotterdam tekent contract voor megabioscoop

bouwbreed

De ontwikkeling van het Schouwburgplein in Rotterdam is een stap dichterbij. Op 18 april ondertekenen MGM Cinema’s en het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam een overeenkomst voor de realisatie van een M.G.M. megabioscoop-complex. De nieuwbouw omvat zeven zalen en biedt plaats aan circa 2800 bezoekers. Het ontwerp is afkomstig van Architectenburo Koen van Velsen uit Bussum.

De bouw gaat dit jaar van start en moet eind volgend jaar gereed zijn. M.G.M. zal tevens afstand doen van het huidige Thalia-theater aan de Kruiskade. Deze locatie en de laagbouw van Hilton bieden ruimte voor een nieuw Luxor-theater. Dit complex moet plaats bieden aan 2100 bezoekers verdeeld over twee zalen. Op de vrijkomende Luxor-locatie wordt aan de Coolsingel een kantorencomplex van circa 25000 m2 mogelijk. Uitbreiding van de Doelen moet de face-lift van de Kruiskade en het Schouwburgplein completeren.

Reageer op dit artikel