nieuws

Rotterdam op de bres voor Maaskerkje

bouwbreed

Het uit 1889 daterende Maaskerkje aan de Schaardijk in de Rotterdam-Kralingseveer, dat al sinds 1962 buiten gebruik is, maakt kans een tweede leven te gaan leiden. Omdat het gebouwtje met belendende opstallen moet verdwijnen vanwege een uitbreidingsplan van Schelde Rademakers BV, heeft de Stichting Historische Kralingen bij het Funderings- en Vijzeltechnieken H. Bresser BV geinformeerd naar de mogelijkheid het gebouwtje in zijn geheel te verplaatsen naar een kilometer verder gelegen, reeds van een fundering voorziene locatie aan de Nesserdijk langs de Nieuwe Maas.

Een nog te vinden nieuwe eigenaar zou het kerkje ke verhuren of exploiteren. De dienst Stadsontwikkeling en het Grondbedrijf hebben al met het idee ingestemd.

De directie van Bresser acht het opvijzelen en het transport met zgn. platformwagens uitvoerbaar, mits het kerkje van een nieuwe betonnen vloer wordt voorzien en met verbindingsmiddelen wordt gestut.

De Stichting Historisch Kralingen begint binnenkort een actie in de verwachting de op f. 300000 a f. 400000 geraamde kosten van de operatie bijeen te ke krijgen.

Reageer op dit artikel