nieuws

Puinverwerker strijkt neer in Alblasserdam

bouwbreed

De Utrechtse puinverwerker Van Bentum Recycling Centrale mag zich vestigen in de polder Nieuwland in Alblasserdam. Het bedrijf wil in het noordwestelijke deel van de polder een puinbreker bouwen. De installatie wordt verdiept aangelegd terwijl de omliggende polder op maaiveld blijft.

De voorziening bestaat uit een laad- en loskade voor de aan- en afvoer van puin over water. Vanaf het trace van de toekomstige Betuwelijn komt een scherm te staan. In het gebied legt de gemeente met de NS een groenstrook die eveneens als buffer dienst doet. Van Bentum kocht de polder in 1992 voor f. 10 miljoen. Het bedrijf wilde de locatie aanvankelijk ophogen met zeefzand en vervolgens verkopen aan de gemeente. Volgens het nieuwe plan verkoopt Van Bentum een deel van de polder eerst aan de NS die het terrein wil gebruiken als bouwdok en gronddepot voor de aanleg van de Betuwelijn.

Na de oplevering van dit werk verkoopt de NS de polder waarschijnlijk door aan Alblasserdam.

Reageer op dit artikel