nieuws

Opslagsilo Beamix ontploft

bouwbreed

Bij mortelproducent Beamix aan de Van der Madeweg in Amsterdam is dinsdagmorgen rond elf uur een opslagsilo ontploft. Het dak van de silo werd volgens een woordvoerder van het bedrijf ongeveer een kilometer weggeblazen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden of slachtoffers. Er is geen brand ontstaan. De silo staat staat ongeveer honderd meter verwijderd van de fabriek. Op het terrein is het een grote puinhoop. Er ligt zeker 50000 kilo droge cement (poeder) op het terrein.

De grootte van de schade is nog onbekend, evenals de oorzaak van de ontploffing. Het is mogelijk dat er een stofexplosie heeft plaats gevonden. Politie en brandweer zijn meteen massaal uitgerukt

Bij Beamix in Amsterdam werken rond de tien mensen. Het is een nevenvestiging van de fabriek in Eindhoven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels