nieuws

Noorden winden

bouwbreed

Er is tijdens het weekeinde op veel plaatsen wederom veel neerslag gevallen (Eerbeek 19mm).

De neerslag viel voor een deel in de vorm van sneeuw die met name zaterdagavond lokaal bleef liggen. Verder lage temperaturen met zondagnacht op de Luchthaven Rotterdam ruim 4 gr. C vorst. Inmiddels is de Euro-Atlantische luchtdrukverdeling ingrijpend veranderd. De westelijke stroming is buiten spel gezet en daarvoor in de plaats waaien nu noorden winden tussen hogedruk bij Ierland en lagedruk boven Centraal Europa. Jammer genoeg ligt het hogedrukgebied net iets te ver om onze streken volledig tegen het boven het vasteland van Europa ronddolende lagedrukgebied te beschermen. Vooral woensdag en donderdag kan er in met name het oosten van het land enige regen vallen. In het westen blijft het overwegend droog. Na donderdag stijgende hogedrukinvloed en dan ook oplopende temperaturen.

Weersverwachting voor morgen

Wolkenvelden en vooral in het oosten kans op regen. Middagtemperaturen omstreeks 10 gr. C en er staat een matige, aan de kust een mogelijk tot hard toenemende naar noord tot noordwest krimpende wind.

Dinsdag zon onder: 20.29 uur

Woensdag zon op: 06.46 uur

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels