nieuws

Nedschroef lijdt verlies door Duitse problemen

bouwbreed

Nedschroef (bevestigingsmiddelen, machines en gereedschappen) rekent voor 1994 op een verbetering van het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening.

In 1993 werd, zoals eind januari reeds aangekondigd, een verlies geleden van f. 13,9 miljoen.

De belangrijkste reden voor slechte resultaat was het buitengewone verlies voor belasting van f. 9,8 miljoen dat werd veroorzaakt door het sluiten van een produktiebedrijf in Duitsland, Vereinigte Schraubenwerke GmbH. Het bedrijfsresultaat kwam uit op een verlies van f. 4,1 miljoen (1992: f. 5 miljoen positief). Deze daling was het gevolg van een terugval in de omzet van 20 procent.

Belangrijkste redenen voor de sterke omzetdaling waren de verminderde vraag van de automobiel-industrie en de geringe bereidheid van de industrie om te investeren in machines. Op grond van de huidige inzichten wordt voor dit jaar een stijging van de omzet verwacht.

Reageer op dit artikel