nieuws

NCK kranen weer in produktie

bouwbreed Premium

Het eertijds gerenommeerde Engelse kranenmerk NCK lijkt werkelijk terug in produktie te zijn. Sinds het bedrijf in 1992 aankondigde weer produktieplannen te hebben was er tot voor kort niet echt sprake van grote activiteiten.

Met de levering van een zware rups-havenkraan, van het type Nova HPC (hydraulic port crane), aan Great Yarmoth Port Authority in Engeland is in elk geval weer de eerste machine in opdracht vervaardigd.

De HPC is door snelle uitwisseling van hiervoor noodzakelijke componenten, in korte tijd over te schakelen van hijserk op overslag- en grijperwerk. Sinds de levering van de kraan heeft NCK inmiddels opdracht ontvangen voor de bouw van nog twee van deze havenkranen onder andere van Poole Harbour Authority en Ipswich Port Autority.

Daarnaast mocht NCK twee orders plaatsen voor de levering van twee rupskranen uit de Nova lijn van het type HC65 en een van het type HC50.

Reageer op dit artikel