nieuws

Mobiele accommodatie wordt gesloten veste

bouwbreed

Bij de uitvoering van bouwwerkzaamheden komen huisvesting van werknemers en opslag van materialen in permanent opgestelde ruimten maar weinig voor. Er is dan ook geen bedrijfstak te noemen waar zo veel en zo veel verschillende tijdelijke onderkomens, verplaatsbare accommodaties en mobiele magazijnen worden gebruikt als in de bouwnijverheid.

Een grote mate van flexibiliteit in aanvoer en opstelling vanwege de gemiddeld korte gebruiksperiode van accommodatie, was derhalve een van de belangrijkste eisen die aan dit materieel werden gesteld. Vandalisme en de groeiende criminaliteit stellen echter thans zwaardere eisen aan bouwplaats onderkomens, waarop door fabrikanten adequaat wordt ingespeeld met specifieke oplossingen.

Nieuwe naam

Een voor de Nederlandse markt nieuwe naam op het gebied van mobiele kantoor- en schaftruimten is Groundhog Secure Containers Ltd., die hier sinds kort door Van Wijk Trailers BV uit IJsselstein wordt vertegenwoordigd. Deze op eigen as uitgevoerde units zijn volledig tegen inbraak en vandalisme beschermd en ke met een gerust hart onbeheerd op afgelegen bouwlocaties worden achtergelaten.

Met een ingebouwd hydraulisch pompsysteem is de as met transportwielen over 330 mm verticaal te verplaatsen. Na aanvoer laat de unit zich met deze inrichting op het stalen frame plaatsen waarbij de wielen volledig binnen de omkasting verdwijnen.

Onbereikbaar

Hydraulische pomp, dissel met kogelkoppeling en steunwiel zijn eveneens met behulp van een stalen afsluitbare kap onbereikbaar te maken. Ook deuren en ramen zijn met stalen luiken hermetisch af te sluiten.

De met gas verlichte kantoorunits bieden werkruimte voor zes personen en zijn standaard uitgerust met een kook- en wasgelegenheid en afzonderlijke ruimte met chemisch toilet en wasbakje. De volledig ingerichte units hebben een eigen massa van 1450 kg .

Reageer op dit artikel