nieuws

Lezing over mislukte civiele poen

bouwbreed

Op 4 mei houdt de Belgische Vereniging tot Studie, Beproeving en Gebruik der Materialen (BVSM) in de namiddag een bijeenkomst over vijf mislukte poen in de civiele techniek. Het gaat om de instorting van een cementsilo te Wondelgem, 35 jaar geleden, het Olympisch Stadion te Montreal, de instorting van de Reichsbrucke over de Donau te Wenen in 1976, de te zwakke uitvoering van een brug te Toulouse en de instorting van een watertoren in Canada door instabiliteit van de schaalwand. Dr. ir. D. Vandepitte, hoogleraar aan de Universiteit van Gent, geeft in een lezing aan welke lering te trekken valt uit deze gevallen van bouwschade. De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van de Univesitaire Stichting te Brussel.

Inlichtingen zijn te verkrijgen bij de BVSM te St.-Stevens-Woluwe in Belgie, telefoon 00 32 2 7164211.

Reageer op dit artikel