nieuws

Kondor Wessels neemt in Duitsland onderaannemer over

bouwbreed

Kondor Wessels heeft de eigen onderaannemer Pero Bau GmbH overgenomen. Met de aankoop versterkt de bouwer uit Rijssen de activiteiten in Berlijn.

Pero Bau gaat onderdeel uitmaken van Kondor Wessels Duitsland. In deze houdstermaatschappij is ook Kondor Wessels Berlin GmbH ondergebracht”, verklaart mr. R.A. Werger, secretaris raad van bestuur Kondor Wessels Groep, desgevraagd.

De Nederlandse bouwer zoekt al geruime tijd naar een tweede vestigingsplaats in de buurt van Berlijn. Of Pero, actief in de regio Potsdam, deze functie gaat vervullen is volgens Werger nog te vroeg. “Het is een nog zeer jonge onderneming die een jaar bestaat. Het bedrijf werkt als onderaannemer voor ons. De 45 medewerkers zorgen voor een omzetniveau van ongeveer DM4,5 miljoen. Op termijn moet blijken of de onderneming winstpotentie heeft.” Over de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar 1993/1994 kan worden opgemaakt dat inmiddels 47 procent van de bouwomzet wordt gerealiseerd in Duitsland. Het doel is 50 procent. Kondor Wessels zegt geen last te hebben ondervonden van de affaire met de poontwikkelaar Schneider. “We werkten niet voor deze ontwikkelaar”, aldus Werger, die zegt niet op het vinkentouw te zitten voor een eventuele aankoop uit de faillissementsboedel van Schneider.

Reageer op dit artikel