nieuws

Kleine vlakke betondakpan op de markt verschenen

bouwbreed Premium

RBB heeft zijn kleinste betondakpan op de markt gebracht Het betreft de vlakke RBB astratto. Het is een broertje van de Stonewold. “Ons bedrijf speelt daarmee in op de wens van de architecten naar fraaie vlakke dakoppervlakken”, aldus directeur J.

. Kremers van RBB te Montfoort, tijdens een bezoek aan een po van architecte ir. Liesbeth van der Pol. Die wens mocht dan wel recent bestaan, maar volgens de architecte uit Amsterdam is er nu weer een tendens naar de wat romantische stijlen, waarbij ze haar voorkeur uitspreekt voor een Romaanse rondvormige dakpan, zoals men die onder andere in het zuiden van Europa veel ziet. Ook denkt ze dat de egaal gekleurde dakpan zijn langste tijd heeft gehad en dat er weer een hang komt naar de gevlamde pannen, in diverse verschillende grondtinten per pan overigens.

De astratto-dakpan heeft een werkende breedte van 200 mm. De afmetingen van de pan zijn 230 x 380 mm en het gewicht bedraagt 28 N. Bij een overlapping van 75 mm bij dakhellingen van 30 gr. of meer gaan er 16,4 dakpannen in een m2. De dakpan is echter al geschikt voor een dakhelling vanaf 20 gr. , maar dan dient de overlapping 95 mm te bedragen. De dakpan is voorzien van twee oplegnokken en een traditionele zijsluiting. Hij is te leveren in de kleuren antraciet en bruin. Zoals bij het bedrijf gebruikelijk zijn de betonnen dakpannen door en door gekleurd. De astratto-pannen dienen voorts in halfsteensverband te worden gelegd. Als hulpstukken kan gebruik worden gemaakt van het grote assortiment, dat RBB voert. De dakpan is vanaf ongeveer 20 mei te leveren.

Reageer op dit artikel