nieuws

Ingersoll-Rand en MAN GHH besluiten tot samenwerking

bouwbreed

Ingersoll-Rand heeft met MAN Gutehoffnungshieuwette AG (MAN GHH) een intentieverklaring ondertekend omtrent de overname van de verkoop- en service-organisatie van Ecoair Duitsland. Onder voorbehoud van de goedkeuring door de bevoegde insanties zullen MAN/GHH en Ingersoll Rand bovendien beide voor 50% gaan participeren in een nieuwe onderneming Dit bedrijf dat in Oberhausen wordt gevestigd, zal de ontwikkeling, produktie, verkoop en service van compressorblokken ter hand gaan nemen.

Ecoair Drucklufttechnik GmbH is een dochteronderneming van MAN GHH dat zich heeft gespecialiseerd in de produktie van transportabele- en stationaire schroefcompressoren en persluchtsystemen.

Het bedrijf is in 1988 ontstaan uit een samenbundeling van de drie compressorenfabrieken Bauer, Flottmann en Secair. Ingersoll Rand en MAN GHH zijn overeengekomen binnen een gezamenlijk op te richten nieuwe onderneming, blokken voor schroefcompressoren te gaan vervaardigen.

De blokken vormen onder meer het hoofdcomponent in verschillende industriele luchtcompressoren en zullen in de toekomst in Oberhausen voor andere producenten worden gefabriceerd. Ook aan Ingersoll-Rand zal worden geleverd.

Onder de overeenkomst vallen niet de activiteiten van MAN GHH op het gebied van schroefcompressoren voor procesgassen, turbomachines en gasturbines.

Ecoair

De Nederlandse importorganisaties van Ingersoll Rand en Ecoair in Zoeterwoude respektievelijk Zoetermeer hebben meegedeeld dat Ecoair in Nederland het bestaande leveringsprogramma onder de merknaam Ecoair zal blijven verkopen en ook de service en onderdelenleverantie normaal zal voortzetten.

Reageer op dit artikel