nieuws

ING Groep meldt goede resultaten uit hoek winkelcentra

bouwbreed

Internationale Nederlanden Groep (ING) brengt niet alleen Ballast Nedam naar de beurs, het bank- en verzekeringsconcern is ook buitengewoon actief in de onroerend goed-sector.

Het onlangs verschenen jaarverslag 1993 van de ING Groep meldt dat Nationale-Nederlanden VastGoed (NN VastGoed) en MBO een goed jaar achter de rug heeft. De woning- en winkelportefeuille van NN VastGoed kenden het afgelopen jaar nauwelijks leegstand. Voor de kantorenmarkt houdt dit ING-onderdeel rekening met hogere leegstand en geringere groei van de huurinkomsten. Het afgelopen jaar investeerde NN VastGoed voor een bedrag van f. 232 miljoen in OG en werd er voor bijna een half miljard vervreemd.

Omdat de huurmarkt voor kantoren uiterst zwak blijft, richt MBO zich in de sector winkelcentra op turnkey-poen op toplocaties. Het afgelopen jaar versterkte MBO deze positie door elf winkelcentra op te leveren en acht in aanbouw te nemen. Als gevolg van onder meer deze ontwikkeling steeg de nettowinst met 21 procent tot f. 74,4 miljoen.

Reageer op dit artikel