nieuws

Hoogste Amerikaanse prijs voor vakboeken van Uitgeverij 010

bouwbreed

Het American Institute of Architects, AIA, de beroepsvereniging van architecten in de Verenigde staten, heeft Uitgeverij 010 in Rotterdam uitgeroepen tot ‘uitgever van het jaar’. Het betekent in de sector vakboeken de toekenning van een van de belangrijkste onderscheidingen die internationaal haalbaar zijn.

De prijs is voor de derde maal toegekend, na de Amerikaanse uitgevers Harry N. Abrahams en de Princeton Architectural Press. Uitgeverij 010 vierde vorige jaar haar tiende verjaardag en gaf in die periode ruim honderd vakboeken uit. Zij kreeg de onderscheiding als eerste buiten de VS, nog voor Duitse, Engelse, Zwitserse, Italiaans en Japanse collega’s, die vaak aanzienlijk groter zijn en al veel langer bestaan.

Tot de 25 boeken die van de UIA een International Architecture Book Award verwierven, behoort ‘De kunstwerken van Rijkswaterstaat’ in de rubriek van aan architectuur verwante kunsten. Ook dit boek is bij Uitgeverij 010 verschenen.

De Amerikaanse prijzen betekenen een verdere internationale waardering die aansluit bij een relatief groot aantal uitgaven die als beste boeken van het jaar in ons land zijn bekroond, maar ook internationaal per titel al werden onderscheiden.

Reageer op dit artikel