nieuws

Hoogovens doet

bouwbreed

bedrijfsterrein

in de verkoop

Hoogovens IJmuiden wil een deel van het bedrijfsterrein, inclusief gebouwen, verkopen. De bedoeling is dat het staalbedrijf van Hoogovens vervolgens de noodzakelijke bedrijfsruimte huurt van de koper. De grond en de overige gebouwen ke vervolgens aan derden worden verhuurd.

Hoogovens wil met de verkoop van het schaars bebouwde terrein andere bedrijven de gelegenheid geven zich te vestigen. De gedachte is dat daarmee de werkgelegenheid in de regio kan worden bevorderd.

Een woordvoerder van de Poelwijck Adviesgroep, die de opdracht heeft gekregen gegadigden te vinden, wilde niet zeggen of poontwikkelaars en beleggers al belangstelling hebben getoond voor het 190000m2 metende terrein. Evenmin wilde hij duidelijkheid verschaffen over de verkoopprijs en de interesse van mogelijke huurders.

Reageer op dit artikel