nieuws

HBG krijgt een steeds kleiner belang in Volker

bouwbreed Premium

De Hollandsche Beton Groep (HBG) heeft het belang in Koninklijke Volker Stevin teruggebracht tot 24,25 procent (middellijk percentage 10), zo blijkt uit een aankondiging in het kader van de Wet Melding Zeggenschap.

HBG heeft ooit een belang gehad van 56 procent in Volker Stevin. Begin jaren negentig heeft de Rijswijkse aannemer getracht via een kwaadaardige overname KVS uit Rotterdam in te lijven. De actie liep vast op een stevige beschermingsmuur, die KVS inmiddels in opdracht van de beurs heeft moeten slechten.

Het geschil werd mei 1991 bijgelegd en een van de afspraken was dat HBG het belang ging afbouwen tot 10 procent. Een tijdspanne is hiervoor niet vastgesteld. Zo verkocht de onderneming vorig jaar april via bemiddeling van Credit Suisse First Boston een pakket van 7 procent. Een maand later kocht KVS voor een onbekend bedrag 200000 certificaten eigen aandelen van HBG.

Eind vorig jaar lag dit percentage op 42,83 procent en enkele maanden later op 35,4 procent. Beide percentages zijn ramingen omdat de ondernemingen weigeren mededelingen te doen.

De handel in aandelen KVS is rond de jaarwisseling en de eerste weken van dit jaar hoog geweest.

Volgens analisten heeft HBG de betrekkelijke rustige periode gebruikt om een omvangrijk pakket te verkopen. Men vermoedt dat de verkoop van KVS-aandelen een belastingvrije winst heeft opgeleverd van minimaal f. 4 miljoen.

Reageer op dit artikel