nieuws

Gemeente IJsselstein blij met vrijgeven Zenderpark

bouwbreed

De gemeente IJsselstein is verheugd met de aanpassing van de grenzen van het Groene Hart, zodanig dat de locatie Zenderpark in ontwikkeling kan worden genomen.

Met een voorstel van die strekking van minister Alders is de Tweede Kamer woensdagavond akkoord gegaan.

Een gelukkige burgemeester Wijte van IJsselstein liet desgevraagd weten dat “zeker gezien de grote woningbehoefte in deze regio, het besluit van de Kamer uiterst goed te noemen is.” Hij verwacht dat nu in het eerste kwartaal van 1995 met de woningbouw op de locatie Zenderpark kan worden begonnen.

Dit ondanks een procedure die de Stichtse milieufederatie bij de Raad van State heeft aangespannen om de plannen tegen te houden. Als reden voor het beroep voert de milieufederatie aan dat het besluit wederom een aantasting betekent van het Groene Hart ten gunste van de woningbouw en infrastructuur.

Wijte in reactie hierop: “Wij wachten natuurlijk de uitspraak af, maar gezien de gedegen voorbereiding en de uitspraak die er nu ligt van de Kamer moet ik zeggen dat ik grote mogelijkheden zie om op tijd met de bouw te beginnen.”

Natuur en milieu

Inmiddels heeft ook Natuur en Milieu laten weten niet gelukkig te zijn met de besluitvorming. Een woordvoerder omschreef het zelfs als “het begin van het einde”. Volgens hem is Alders gezwicht voor de druk vanuit de Utrechtse regio. “Als dit nu kan, zullen ook andere steden als Woerden en Gouda verder willen bouwen.”

Reageer op dit artikel