nieuws

Gebrek aan bouwlocaties treft Bouwgroep Ubbink

bouwbreed

De sector Bouwprodukten van Ubbink heeft over 1993 een iets beter resultaat gerealiseerd. Als gevolg van een verzelfstandiging van Ubbink Polyester Bouwtechniek, een producent van onder andere dakkapellen, is de omzet van de sector gedaald met 5 procent tot f. 59 miljoen.

“Gezien de strategie van Ubbink paste deze activiteit steeds minder goed binnen de onderneming”, aldus de directie in het jaarverslag 1993.

“Ubbink heeft de operationele verliezen van dit bedrijf in 1993 (bijna f. 0,9 miljoen) tot het moment van verzelfstandiging voor zijn rekening genomen.” Volgens de directie van het kunststofbedrijf is de omzet in Nederland licht gestegen, “ondanks het lagere volume van de nieuwbouw, met name van de sociale woningbouw. Deze teruggang is onder meer te wijten aan procedurele stagnaties in het afgeven van bouwvergunningen en het gebrek aan bouwlocaties.”

De genoemde omzetstijging in Nederland is voornamelijk te danken geweest aan de produktgroepen dakventilatie en sanitair. Overigens leed Keppel Kunststoffen over 1993 verlies. Dit is een gevolg van een lagere omzet in de marktsegmenten utiliteitsbouw en renovatie, gepaard gaande met een margedruk. Ubbink realiseerde in 1993 bij een omzet van f. 142,907 miljoen een nettowinst van f. 2,724 miljoen (f. 1,126 miljoen). Men verwacht de winst dit jaar verder te optimaliseren.

Voor de bouwgroep verwacht Ubbink een geringe groei als gevolg van stagnaties. Men verwacht de groep Bouwprodukten te versterken. “Binnen deze sector worden daartoe Oosteuropese landen van toenemende betekenis.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels