nieuws

Drie verdachten in ‘Boroti-affaire’ gaan in hoger beroep

bouwbreed

Drie verdachten in de zogenaamde ‘Boroti-affaire’ hebben hoger beroep aangetekend tegen de hun opgelegde straffen. Zeven verdachten hebben met hun bouwbedrijf, het failliet gegane Boroti, de Nederlandse Staat en de bedrijfsverenigingen voor miljoenen guldens gedupeerd.

Drie verdachten leggen zich bij de straffen neer. L.G. den H., W.J.W. en A.H.B., zij gaan in hoger beroep, hoorden de rechtbank in Rotterdam straffen uitspreken die varieerden van 3 maanden tot 30 maanden voorwaardelijk. Een van de hoofdverdachte, H.W.P. uit Rotterdam, moet 21 juni nog voor de meervoudige strafkamer in Rotterdam verschijnen.

Het hoger beroep dient bij de rechtbank in Den Haag. Naar alle waarschijnlijkheid zal gelijktijdig de Leidsche bouwfraude worden behandeld.

Reageer op dit artikel