nieuws

De Manitou MLT 526 is compact en handelbaar

bouwbreed Premium

De Maniscopic-serie van van de Franse producent van verreikers Manitou is uitgebreid met het type MLT 526. Het betreft hier een compacte en handzame transportmachine die tevens kan worden ingezet bij graaf- en hefwerk.

De verreiker heeft een breedte van 1950 mm en een draaicirkel van 3350 mm. De breedte kan nog worden verkleind tot 1800 mm indien andere banden worden gemonteerd. De hoogte van de machine is 2,33 meter. De machine is daarmee geschikt voor kleine doorgangen zoals deze zich bij bijvoorbeeld renovatiewerkzaamheden voor ke doen.

De MLT 526 heeft een hefvermogen van 2600 kg op een hefhoogte van 5,20 meter terwijl op een voorwaarts bereik van 2,75 meter nog een last van 1300 kg. verwerkt kan worden.

Evenals de andere machines uit de serie MLT 523 tot en met 725 is deze machine uitgevoerd met in de assen geussenntegreerde stuurcilinders, waardoor kwetsbare spoorstangen zijn komen te vervallen. Daarnaast is de machine voorzien van een optische indicatie voor de rechtuitstand van de stuurwielen.

Veiligheid

Aan de veiligheid, voor zowel de machinist als de omstanders, is bij deze machine grote aandacht besteed.

Zo zijn alle hydraulische cilinders uitgerust met non-return ventielen; de cabine voldoet aan de normen ROPS/FOPS en ANSI B 56.6; de overbelastingen worden zowel akoestisch als visueel aangegeven.

De vierwiel aangedreven en -gestuurde MLT 526 is door zijn compacte bouw zeer geschikt om te opereren op beperkte ruimten.

Reageer op dit artikel