nieuws

Dakontluchting haalt zelfs condens weg onder dak

bouwbreed Premium

Met de Ventalu 2000 heeft Anjo een nieuwe generatie dakontluchtingen geussenntroduceerd, die volgens de leverancier zelfs het condensvocht van hellende daken afvoert. De condensgoot en de condensafvoer van de ontluchting zijn daartoe danig verbeterd. De Ventalu 2000 is te leveren in oplopende maten tussen de 50 en 300 mm doorsnede. Er zijn geussensoleerde en ongeussensoleerde versies van. In verband met de eis dat opstanden boven dakranden minimaal 120 mm hoog moeten zijn, aldus de leverancier, wordt de Ventalu gemaakt in de minimale hoogte van 150 mm. Voor daken met een ballastlaag zijn er plakplaten met een minimale hoogte van 250 mm.

Voorts beschikt het bedrijf over een Ventalu 500 met een hoogte van 500 mm. Deze heeft echter standaard diameters tussen de 90 en 200 mm. Deze is bovendien uit te voeren in de standaard RAL-kleuren Verder levert het bedrijf nog een naadloze rioolontluchting voor een dampdichte aansluiting op de rioolstandleiding. Deze enkelwandige ontluchting is zonder bovenkap uitgevoerd.

Goede ontluchting door geringe luchtweerstand.

Reageer op dit artikel