nieuws

Bam wil met koop van KTL installatiegroep versterken

bouwbreed Premium

De Bam Groep gaat verder met de verbreding van haar installatie-activiteiten. De aannemer uit Bunnik voert onderhandelingen over de overname van de KTL Groep in Groningen. Eind vorig jaar verwierf men al de Hulsink groep uit Ootmarsum.

Tot de KTL Groep behoren Installatietechniek Knoppers & Toxopeus, Luurs Elektrotechniek en Van Mal Installatietechniek met een totaal aantal werknemers van ongeveer 140. De omzet van de KTL Groep bedraagt ongeveer f. 35 miljoen. De bedrijven zijn voornamelijk actief in Groningen, Friesland en Drenthe op het gebied van werktuigkundige en elektrotechnische installaties in de utiliteitsbouw en op het gebied van verwarmingsinstallatie in de woningbouw.

Net als bij de aankoop van Hulsink gebeurt de verwerving van KTL in contanten. Hulsink is hoofdzakelijk actief in kabel-, leiding- en installatiewerken.

De beide overnames passen in de strategie van Bam om de sector installatietechniek verder de versterken. Bestuursvoorzitter dr. ir. W. van Vonno streeft naar een omzetniveau van minimaal f. 320miljoen voor deze groep.

Reageer op dit artikel