nieuws

Aanleg kerosine- leidingen buiten broedseizoen

bouwbreed

De Zuidhollandse Milieufederatie trekt haar beroep tegen de aanleg van een kerosineleiding van Europoort naar Schiphol in, nu een akkoord is bereikt over een aanpak waarbij weidevogels zo min mogelijk gestoord zullen worden. Het belangrijkste weidegebied waarde kerosineleiding door heen zal lopen, ligt bij de gemeente Alkemade. Het ministerie van Defensie, verantwoordelijk voor de aanleg van de kerosineleiding, heeft f. 185000 uitgetrokken voor wijzigingen in de werkvolgorde en de toegepaste technieken om de overlast van de werkzaamheden voor weidevogels te minimaliseren.

Bovendien komt er een begeleidingscommissie van boeren en milieuvertegenwoordigers die zal meewerken aan een nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied van Alkemade. Deze aanpak zou wat betreft de betrokken partijen, naast de Milieufederatie en Defensie zijn dat ingenieursbureau Tebodin, de gemeente Alkemade en Natuur- en Landschapsbeheer (NLB), model moeten staan voor vergelijkbare problemen in de toekomst.

Reageer op dit artikel