nieuws

Aangenaam voorjaarsweer

bouwbreed

Een krachtig hogedrukgebied boven Frankrijk zorgt de komende dagen voor aangenaam voorjaarsweer.

Met overwegend zuidwesten winden wordt lucht aangevoerd waarin de temperaturen landinwaarts tot een graad of 20 ke oplopen. Wel trekken zo nu en dan gebieden met bewolking over onze streken die samenhangen met fronten van noord van Schotland oostwaarts koersende depressies. Kortom dagen met onafgebroken zonneschijn zijn niet aan de orde. Tijdens het Oranjeweekeinde wordt het achter een koufront frisser maar dankzij een zich boven de Britse eilanden opbouwend hogedrukgebied mag op stabiel weer gerekend worden. Of de zon daarbij ook een belangrijke rol gaat spelen is in zo’n vroegtijdig stadium nog niet te zeggen. Maandag heeft het in het zuiden van Duitsland opnieuw zwaar geregend. In Stotten werd gisterochtend maar liefst 82mm etmaalregen afgetapt.

Weersverwachting voor morgen

Enkele wolkenvelden (vooral in het noorden), ook zon en vrijwel overal droog. Meest matige zuidwesten wind. Middagtemperaturen omstreeks 20 gr. C, aan zee en op de Wadden enkele graden lager.

Woensdag zon onder: 20.54 uur Donderdag zon op: 06.14 uur

Reageer op dit artikel