nieuws

10,4 tons semi-dieplader met lage laadvloer

bouwbreed

Veldhuizen Wagenbouw uit Loosdrecht heeft zijn eerste ‘zware’ dieplader afgeleverd aan Rijkswaterstaat afdeling Noord Holland. De RWS zal deze dieplader gaan gebruiken voor o.m. het transport van een Ford County die aan de kustlijn kan werken t.b.v. boringen en metingen.

De dieplader heeft een eigen gewicht van 10,4 ton en een netto laadvermogen van 8 ton. Het transportmiddel is uitgerust met onderhoudsarme, rubbergeveerde assen, een geheel verzinkt frame en een 30mm dikke hardhouten laadvloer.

Daarnaast bestaat de opbouw nog uit Hella verlichting, een Wabco luchtremsysteem en Michelin banden.

Voor de achterbanden is hierbij gekozen voor de maat 205/65 R17,5 waardoor de laadvloer slechts 75 cm hoog is en de oprijhoek 16 is. Bewust liggen er om de voorvelgen banden in de maat 285/70 R19,5 in verband met de lagere bandenspanning en hogere triangel scharnierpunt.

Hierdoor is een extra comfortabele rij-eigenschap ontstaan omdat hierdoor de dieplader geen last heeft van horizontale schokken zoals bij diepladers met een laag trekpunt en hogedruk banden.

RWS was de eerste afnemer van de nieuwe 10,4 tons semi-dieplader van Bart Veldhuizen BV uit Loosdrecht.

Reageer op dit artikel