nieuws

Weiro HK 1000 voor twee dagen continu gebruik

bouwbreed

De door Weisig Maschinenbau vervaardigde sproeiinstallaties uit de serie HK 1000 zijn modulair samengestelde machines voor de verwerking van uiteenlopende emulsies en hecht- en bindmiddelen.

Deze Weiro installaties zijn op Unimog of ander vrachtwagenchassis op te bouwen en door de veelheid aan varianten in grote mate leverbaar overeenkomstig de wens van de gebruiker.

De in de machinemodellen gebruikte identieke modulaire componenten staan een gunstig geprijsde serieproduktie van de verschillende machineuitvoeringen toe met de mogelijkheid van individuele aanpassingen. Een opmerkelijke variant die onlangs door de fabrikant in opdracht werd vervaardigd was een opbouwinrichting met een tankinhoud van 4500 liter voor een continu gebruik gedurende 2 dagen.

Door de modulaire opbouw zijn echter ook andere op de dragermachine aangepaste ketelgrootten mogelijk. De onderhavige emulsieketel wordt met gas verhit. Daartoe is een gastank permanent gemonteerd. De gasbrander is voorzien van een thermo-elektrische beveiliging. De sproeimachine zelf wordt via een aftakas van de vrachtwagen hydraulisch aangedreven.

De machine is in te stellen op een sproeibreedte van maximaal 3,60 meter, opgebouwd uit een standaard werkbreedte van 1,80 meter en twee naar opzij zwenkbare verbredingen van elk 0,90 m. De sproeikoppen worden via een ingebouwde compressor pneumatisch bediend. Bij werkzaamheden op standaard werkbreedte van 1,80 meter staat een dubbel aantal sproeikoppen ter beschikking. Bij gelijkblijvende rijsnelheid kan daarvoor per oppervlakte twee keer zoveel emulsie worden verwerkt. Andersom zijn bij gelijkblijvend verbruik per oppervlakte grotere rijsnelheden mogelijk.

De traploos in hoogte instelbare sproeibalk wordt vanuit de cabine bediend. De dosering wordt automatisch nauwkeurig afgestemd op de rijsnelheid van de wagen.

De machine werd verder uitgerust met een eveneens hydraulisch aangedreven rolveger, die tijdens langere transportafstanden tussen de cabine en de sproeiinrichting kan worden meegevoerd.

Opbouw sproeiinrichting van het type Weiro HK 1000 op Mercedes Benz 1117 chassis met 4500 liter emulsietank en 3,60 m brede sproeibalk.

Reageer op dit artikel