nieuws

Vloercontactgeluid met tien dB te beperken

bouwbreed

Met Alveolit 3003, een uit gesloten cellen bestaand polyethylenschuim valt een verticale vloercontactgeluidisolatie te bereiken van +10 dB. Dat blijkt uit een rapport dat Imbema Denso heeft aangevraagd bij Van Dorsser Raadgevende Ingenieurs te Den Haag. Dat is van belang in verband met het Bouwbesluit, waarin nogal stevige eisen worden gesteld aan de geluidisolatie-eisen van woningen.

Bij de bouw van appartementen en meergezinswoningen dienen onder andere woningscheidende vloeren zodanig te worden geconstrueerd dat ze mede voor wat betreft het contactgeluid moeten voldoen aan NEN 1070. Dat betekent dat vloer en balkenlaag in sommige gevallen moeten worden onderbroken door een geluidisolerend materiaal.

Met een dergelijke ingreep mag er redelijkerwijs van worden uitgegaan dat de woningen voldoen aan het Bouwbesluit en het Garantie Instituut Woningbouw (GIW).

De Alveolit 3003 van Imbema Denso BV te Haarlem is duurzaam en neemt geen vocht op, waardoor het zijn geluidisolerende werking ook bij vochtbelasting houdt. Het materiaal is door zijn souplesse gemakkelijk aan te brengen in zowel nieuwbouw- als renovatiepoen.

Reageer op dit artikel