nieuws

Van der Linden: ‘Er is toekomst voor middelgrote bouwer’

bouwbreed

De familie Van der Linden, eigenaar van BV Bouwbedrijf van der Linden (Sint-Michielsgestel), staat bekend om hun uitgesproken mening als het gaat om de toekomst van middelgrote bouwbedrijven. Per post stuurde zij het inleidende betoog van het jaarverslag 1992 met de titel ‘Tussen tafellaken en servet’.

Van der Linden reageert hiermee op het onderzoek van KPMG. De accountants kwamen onlangs tot de conclusie dat middelgrote aannemers het best konden gaan fuseren anders zouden zij als algemene aannemer failliet gaan.

Citaat uit het in mei vorig jaar verschenen jaarverslag: “Wanneer men de verhandelingen over de toekomst van middelgrote bouwbedrijven nader beschouwt dan blijkt het mogelijk dat argumenten, die tot de sombere conclusies leiden, zijn in te delen in twee categorieen: ontwikkelingen in de markt en problemen op het gebied van management en organisatie. Soms wordt het ene, dan het andere aspect wat meer benadrukt, maar meestal worden ze in samenhang te berde gebracht. De conclusie is dan te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet”. Volgens Van der Linden biedt de markt voldoende kansen. “Er is zonder meer sprake van een schitterende uitgangspositie omdat middelgrote bouwbedrijven de mogelijkheden hebben om over de volle breedte van de markt te opereren. Voorwaarde voor succes is dan echter, dat zij in hun organisatie en manier van werken niet middelgroot moeten zijn, maar groot en klein tegelijk. Dit hoeft beslist niet te leiden tot schizofrenie. Onzin dus, die verhalen over nietpassend tafellinnen”.

Citaat uit de begeleidende brief: “We hebben daaraan eigenlijk niets toe te voegen. Jammer dat ze het bij KPMG niet gelezen hebben”.

Reageer op dit artikel