nieuws

Uitblaaskap ontworpen voor stapelbouw

bouwbreed

Bergschenhoek heeft een ‘uitblaaskap’ op de markt gebracht, die vooral geschikt is voor toepassing op gestapelde bouw. De kap is te gebruiken voor het zogenaamde Jetair systeem van het bedrijf Bergschenhoek BV te Berkel en Rodenrijs.

Dit is een gecombineerd afvoersysteem voor individuele mechanische ventilatiesystemen. De Jetair-uitblaaspijp kenmerkt zich door een zeer lage luchtweerstand. Bovendien is zij zo gedimensioneerd dat de afvoerstroom stabiel blijft bij verschillende winddrukken.

Daardoor valt er geen verandering in de afzuigcapaciteit van een ingeregeld afzuigsysteem waar te nemen. De uitblaaskappen zijn door het bedrijf te leveren in diameters van 200 tot en met 630 mm. Daardoor ke zij veel gebruikelijke afvoerkanalen vervangen.

Uitblaaskap kenmerkt zich door lage luchtweerstand.

Reageer op dit artikel