nieuws

Terberg 10×6 truck met Schwing 52 meter pomp

bouwbreed

Terberg Benschop BV. heeft een speciale 10×6 truck afgeleverd aan Nijwa BV. te Hengelo. Op deze truck is een Schwing betonpomp gemonteerd met een totale mastlengte van 52 meter.

De Terberg truck is opgebouwd uit de Volvo FL10-slaapcabine, de Volvo TD123ES dieselmotor met een vermogen van 405 pk, een ZF16S221 transmissie in combinatie met een W.S.K. 400 Torque-converter en een hydraulische retarder.

Naloopas

De assen 1, 2 en 5 zijn gestuurd, waarbij de tweede as aangedreven is en de vijfde as een naloopas is. De assen 3 en 4 zijn aangedreven en niet gestuurd. De cabine is dermate laag opgebouwd dat de Schwing betonpomp in opgevouwen positie beneden de transporthoogte van vier meter. blijft. De pompaandrijving vindt plaats door middel van een volvermogen PTO op de tussenbak ,die van het merk Steyr is. Het motortoerental dat nodig is om constant te ke pompen wordt elektronisch geregeld.

Sedert 1985 levert Terberg reeds speciale trucks voor de opbouw van Schwing betonpompen met een lengte van 42 en 52 meter. voor onder meer de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland en Nederland.

Nijwa BV. is een betonpompbedrijf uit Hengelo behorende tot de A.G.A.R.-holding, dat met 20 betonpompen over geheel Nederland en op alle mogelijke bouwpoen zich bezighoudt met het verpompen van betonmortel.

Deze betonpompen hebben capaciteiten van 15 tot 150 m3 per uur.

Nijwa BV uit Hengelo stelde kortgeleden een speciale Terberg truck met een opgebouwde Schwing betonpomp van 52 meter in bedrijf.

Reageer op dit artikel