nieuws

Telescopische verreiker met 360 gr bereik

bouwbreed

De nieuwe Manitou MRT 15 40, in Nederland op de markt gebracht door Geveke Intern Transport BV te Oosterhout, heeft als belangrijkste eigenschap dat de bovenwagen continu 360 gr kan draaien. Hierdoor is een verreiker ontstaan die over een breed toepassingsgebied kan worden ingezet. De MRT 15 40 heeft een hefcapaciteit van 4000 kg. op een hijshoogte van 12,30 meter en 3000 kg op 15 meter.

Met zijn vierwielaandrijving en vierwielbesturing is de machine in staat tot drie manieren van sturen: alleen over de twee voorwielen, over de vier wielen en in krabsturing. De achteras die pendelend is opgehangen wordt automatisch geblokkeerd om een grotere stabiliteit te krijgen op het moment dat de zwenkhoek de 5 gr-grens overschrijdt.

Ook in het belang van de stabiliteit beschikt de machine over vier telescopische stempels in schaaropstelling die de machine een stempelbasis van 4,60 x 4,60 m geeft. De machine heeft een tweetraps hydrostatische aandrijving en is standaard beveiligd tegen diverse overbelastingssituaties. De nieuwe MRT 15 40, hier uitgerust als hijskraan heeft een continu-zwenk over 360 gr.

Reageer op dit artikel