nieuws

Sparta wil kasteel vervangen door nieuw stadion

bouwbreed

Sparta Rotterdam zal het kasteel in Spangen geen miljoenen verslindende renovatie laten ondergaan maar kiest ervoor de circa f. 20 miljoen te besteden aan een nieuw stadion op een toplocatie, met een capaciteit voor 15000 toeschouwers.

Het bestuur van de Stichting heeft zich geschaard achter de aanbevelingen van de commissie ‘Sparta 2000’, die de voorkeur geeft aan een nieuw stadion dat op langere termijn meer financieel voordeel biedt. Daarbij wordt gedacht aan een accommodatie met bedrijfsruimte, waarvan de huuropbrengst de jaarlijkse lasten ke verlichten.

Bij het zoeken naar een nieuwe locatie zal ook Excelsior worden betrokken, aangezien de gemeente zowel het terrein op Spangen als dat van Excelsior op Woudestein voor woningbouw wil bestemmen.

Reageer op dit artikel