nieuws

Sneldakpannen in rood en blauw

bouwbreed

Teeuwenpan heeft aan zijn toch al rijke assortiment gekleurde betonnen sneldakpannen twee pannen met de kleuren Bordeaux-rood en blauw toegevoegd, zo bleek op de beurs Batibouw.

Er bestaat in de markt de laatste jaren veel vraag naar de kleur blauw als het om dakpankeuze gaat, aldus Teeuwenpan uit Weert. Vandaar dat men aan deze wens is tegemoet gekomen met onder andere de Indigo-dakpan.

De betonnen pannen zijn evenals de anderen gekleurd met een 45 grams coating. Bij de fabricage is het beton door en door voorgekleurd in de basiskleuren rood en blauw.

Bij traditionele betondakpannen wordt volgens Teeuwenpan volstaan met een flinterdun toplaagje aan de bovenkant om eventueel uitbloedingverschijnselen te voorkomen. Het uitbloeden vindt volgens een woordvoerder van het bedrijf meestal naar onderen plaats en is na een jaar meestal over.

Vandaar de dunne toplaag, die meestal ook na een jaar is verdwenen. Met de 45 grams coating wordt echter bereikt, dat de betonnen dakpannen lang hun kleur behouden en dat vuilaanhechting alsmede algen en mosvorming behoorlijk worden belemmerd en vertraagd door de porien dichtende, ‘ademende’ en gladde coating.

Reageer op dit artikel