nieuws

Sandwichelementen geschikt voor hellend dak

bouwbreed

Hitteburg heeft de import van Tegopan, sandwichelementen voor (flauwhellende) daken op zich genomen. Dit verzinkt stalen geussensoleerde dakelement lijkt in de verte op het in Nederland al jaren bekende stalen imitatie Tuile du Nord dakpannen, maar onderscheidt zich toch in vele opzichten daarvan.

De Tegopan wordt in voornamelijk de zuidelijke landen van Europa en in het Midden Oosten met succes toegepast. Het sandwich element bestaat uit sandwichplaten van verzinkt staal, voorzien van een dubbele beschermende coating tegen corrosie. Aan de binnenzijde is het element op kleur gecoat en aan de buitenzijde is de gecoate staalplaat voorzien met een bitumenlaag waarin natuurlijke gekleurde leislag is ingestrooid. De isolatiekern bestaat uit polyurethaan.

De Tegopan-elementen zijn door Hitteburg BV Rotterdam te leveren in dakoverspannende lengtes tot 12 meter. De dikte is respectievelijk 40 of 60 mm. en het gewicht is derhalve 11,50 en 12,50 kg/m2. De warmtedoorgangscoefficient bedraagt bij die dikten 0,58 en 0,38 W/m2K. De leislag gebed in bitumen zorgt ervoor, dat het geluid van regen en hagel aanzienlijk wordt gedempt. Dat wordt nog versterkt door de massieve PUR-isolatie. De elementen zijn voorts te leveren in de rustieke kleuren zeegroen en -blauw, wijnrood en bruin.

Stalen geussensoleerde sandwichelementen voorzien van bitumen ingestrooid met leislag.

Reageer op dit artikel