nieuws

Restauratie kasteel Neubourg in Gulpen vergt f. 20 miljoen

bouwbreed

Het historische Kasteel Neubourg en de daarbij behorende hoeve, gelegen in het Gulpdal in Gulpen, wordt Ials het plan van de eigenaar Dassen Property BV in Margraten door gaatI ingrijpend gerestaureerd.

De verbouwing vergt naar schatting een investering van f. 15 tot f. 20 miljoen. Op korte termijn wil de eigenaar het Architectenbureau P.A.M. Mertens in Hoensbroek opdracht geven om het grootschalige restauratieplan op te stellen. De gemeente Gulpen is bereid om mee te werken aan de plannen. Dassen Property BV en de gemeente Gulpen willen, ook om het uit de 18de eeuw daterend kasteel tegen verder verval te behoeden, trachten via de zogenaamde kanjerregeling subsidie los te weken voor de restauratie. Als dit lukt, kan in 1995 met de werkzaamheden worden begonnen.

Reageer op dit artikel