nieuws

Plan voor 10000 hotelkamers in en om Jeruzalem

bouwbreed

De Israelische minister van Toerisme, Uzi Baram, en de burgemeester van Jeruzalem, Ehud Olmert, hebben een omvangrijk bouwplan bekend gemaakt. Dit o.a. in verband met het 3000 jarig bestaan van de stad Jeruzalem; de 50ste verjaardag van de staat Israel en de grote verwachtingen van een enorme toeristenstroom i.v.m. vredesbesprekingen tussen Israel en de Palestijnen.

Het plan bevat o.a. de bouw voor liefst 10000 hotelkamers in en rondom de Heilige Stad. Er is voorlopig een budget van $25 miljoen vrij gemaakt voor dit plan. De rest van het geld hoopt men te krijgen via investeerders. De eerste details van het plan zijn al uitgewerkt en men hoopt nog dit jaar te beginnen met de bouw van de eerste hotels.

De minister van Toerisme verklaarde op een persconferentie dat hij voor dit bouwplan niet alleen Israelische bouwbedrijven zou benaderen, maar dat ook buitenlandse bouwbedrijven zeker belangstelling zouden tonen in dit voor Israel belangrijke po.

Reageer op dit artikel