nieuws

Omlegging Lochem pas in 1997

bouwbreed Premium

Na het westelijke deel, dat in 1992 in gebruik kwam, wil Gelderland nu ook het noordelijke deel van de omlegging om Lochem uit laten voeren. Het zal echter wel 1997 en ’98 worden eer daadwerkelijke uitvoering aan de orde is. Daarmee zal, zo de door GS voorgestelde variant wordt gekozen, f. 17,1 miljoen zijn gemoeid.

In het voorstel van GS, dat nog door de commissie RO, Volkshuisvesting en Wegen behandeld moet worden, komen vijf varianten voor. De kosten op prijspeil 1993 varieren van f. 13,5 tot f. 23 miljoen. In 1997/98 zijn de kosten opgelopen tot f. 15,9 en f. 27,1 miljoen.

Uit de veelheid kiezen GS voor variant Ic, waarvan uitvoering f. 17,1 miljoen zal vergen. Hierbij wordt de nieuwe weg vanaf de Kwinkweerd in Lochem met een vloeiende boog aangesloten op de te vernieuwen Lochemsebrug/Stationsweg/Goorseweg. Hiervoor zal de bestaande brug over het Twentekanaal moeten worden aangepast.

Reageer op dit artikel