nieuws

Noorse Aker boekt forse winst

bouwbreed

Het Aker-concern in Noorwegen (cement en andere bouwmaterialen) heeft vorig jaar met een winst voor belastingen van 851 miljoen Nkr. (f. 212 miljoen) het beste resultaat sinds 1987 behaald. Ten opzichte van 1992 was er sprake van een toename van 483 miljoen Nkr.

De omzet bedroeg 18,1 miljard Nkr. (f. 4,5 miljard), een groei van 800 miljoen Nkr. Aan deze gunstige ontwikkeling hebben volgens de concernleiding vooral een verbeterde efficiency en een lager renteniveau bijgedragen.

Net als vorig jaar zal de groei ook dit jaar in het buitenland moeten worden gerealiseerd. Vorig jaar liet vooral de cement- en bouwmaterialenmarkt in Afrika een aanzienlijke groei zien.

Veertig procent van de activiteiten van Aker spelen zich buiten Noorwegen af. Door de verzadigde markt voor betonnen onderstellen voor boorplatforms verwacht het concern dit jaar overigens een beduidend geringere winst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels